vagabond


Oslo är vitt

måndag & en väldigt trög dag på Nilson. tur att tjejerna e kiiiing.
löper iväg till träning, vidare till REMA där jag fyndar tvåpack pizza för 25 norska. en såndär liten grej som kan få en att känna sig såååå nöjd. 
kommer hem till varma coletts & möts av två fimpar i hallen. kom igen?
nu har jag just käkat kylling & ska snart gå & lägga mig. har bestämt mig för att sluta sitta kvar vid datorn utan anledning.
imorgon kör vi julmys hos annelie! wiie
annars så tar jag emot lindas varma kram från London. jag saknar dig så jag dör, jag saknar amanda så jag dör, jag saknar så många så jag verkligen dör & längtar så fruktansvärt tills den 21 december när jag sätter ner fötterna på skellefteås gator & kan varje sten utantill.

pyssel

varm choklad, lussebullar, nya gardiner
mamma hade rätt. det gav mig lite julstämmning tillslut ändå..
jag har just sytt fast en pälskrage på min nya jacka också. fint
nu ska jag sova & drömma om min vecka hemma i skell över jul
är det hemlängtan ni hör?

1 advent

vaknar upp & känner hur hela världens snurrar. i själva verket är det bara mitt huvud. får ett sms av mamma. hon påminner mig om att det är första advent. jag börjar grina. vilken dag..
ångest över gårkvällen som började kanon & slutade alldeles för tidigt i min egna säng. alla var fulla igår. för fulla.
temafest med champangefärgad blåsa, röda läppar & skumpa.
vaknade upp kring 3 inatt efter min lilla tupplur, bättrade på sminket, satte på mig klackarna & löpte ut genom dörren i panik över att jag sovit bort hela kvällen. jacke löper efter & ger mig tre anledningar till varför jag är dum i huvudet.
1. det är svinkallt ute
2. tjejer bör inte gå själva mitt i natten
3. alla uteställen är stängda

en övertaggad emma med panik över att hon sovit bort en festkväll & totalsumpat kanske världens finaste kille behöver fler anledningar för att stanna hemma.
så vandringen fortsatte, i armkrok med jacke, in mot stan med hopp om att festen skulle vänta på mig... klart den inte gjorde. stan var död, kall & snöig. festen var över, kvällen var över & jag kände mig sämst.
killen med lockigt hår & bräda under fötterna dyker nog inte upp igen. bruden sover ju bara?

annars så har jag mått röv hela dagen & känt mig som världens ensammaste. jag har inte ens en adventsljusstake & alla jag vill ha hos mig är någon annanstans. jag har bråkat med katten hela dagen. jävla skitadvent
jag vägrar. jag firar en annan dag


jobbar övertid & stormtrivs

johanna är sjuk och jag håller ställningarna i butiken på egenhand. svintråkigt men vad gör man.
idag skulle jag vara ledig men jobbar ändå. money honey & halvskatt november wehooo
torsdag den 25 november & butiken ska julpyntas. det innebär att JAG ska julpynta. själv? göra paket, exponera.... jag är taggad! det kommer att bli sååååå mysigt
jag har just tryckt i mig frulle & ska bara snöra på mig lite kläder & sen ut i kylan. ny jacka från weekday värmer mig på en  nivå mellan fjällis & ofodrad. kanon. jag tänkte gå i lite butiker innan jag börjar.
nyårsklänning, jeans, läppstift, avlagda skor.. kanske


en chokladkaka senare

helgen är över & jag är helt slut. kanske är det för att jag tagit det för lungt? jag vet inte. vi har iaf haft en supermysig helg med världens bästa  mamma. vi har ätit god mat, bakat lussebullar, shoppat, hängt på cafe, gått på marknad, myst, färgat hår. hur bra som helst =)
idag kramades vi hejdå. vi ses till jul!
veckan har dragit igång & vi har börjat tagga upp för kommande helg som blir allt annat än vit. TEMAFEST PÅ COLETTS! WIHOOO
temat är "fin,proper,stilig" jag vet inte. det innebär iaf att vi lägger jeansen på hyllan & kammar till oss lite extra. jag tänker svart, fönvågor, rödaläppar.
nu ska jag sova. jag vet inte vad jag gör uppe. lovade mig själv att sova tidigt. sviker alltid.


det är fredag & mamma kommer till Oslo!

jag har just vaknat, duschat, fönat håret & sminkat mig. jag tänkte vara lite fräschare idag än vad jag var igår.
då jag vaknade & gick ut genom dörren i samma frisyr & samma guns n' roses tshirt som jag sovit med. sjukt sliten men helt okej snyggt tyckte jag tills jag upptäckte tandkrämsfläcken på tröjan. fyfan vad äcklig jag är
gårdagen var iaf bra. 50% på hela bikbok som resulterade i precis det ni kan tänka er. MASSE snygga grejer. kanske visar sen. kvällen blev pepparkaksmys med ett gäng härliga & en sviiinbra film som jag glömt namnet på.

idag är det fredag och världens finaste mamma kommer till Oslo! det innebär att jag går i ide nu i helgen & bara myser. vi hörs alltså på söndag
GO HELG

jag skippar texten till dethär inlägget. vi förstår varandra utan ord



när jag väl faller, så faller jag hårt.

bläddrar på spotify kontaktlista & väljer att spela just hans musik. det är inte min smak alls men jag lyssnar ändå. försöker tyda texterna & försöka tycka om dom, bara för att han gör det. 
försvinn ur mitt huvud som du försvann ur mitt liv,. jag är trött på att du alltid vinner

love at first sight is so today'


sitter & försöker tänka igenom allt jag vill ha & sedan klura ut vad av alla dessa saker som jag bara vill ha denhär veckan och vad jag faktiskt verkligen vill ha & MÅSTE ha exakt nu men även kommer att vilja ha senare..
jag har ett sånt fruktansvärt shoppingsug att det är löjligt.
rubriken har jag snott från en av väggarna i butiken. det ligger något i det

nu ska jag diska min tallrik så att jag har rätt att klaga om dom andra inte gör det. sen krypa ner i min sköna varma säng & tagga upp för morgondagen.
stan-jobb-träning


maskulint, snörning & blankt läder

idag har jag & johanna diskuterat. vi har utsett butikens hetaste skor. vi har kollat in dom länge men aldrig tagit tummen ur & gett dom en rejäl chans. idag tog vi steget. prövade dom, föll pladask & la undan varsitt par. URSNYGGA! Im gonna show you lateeeer


kanske har ni bara varit värme i väntan på elementen. nu då?

det finns inget värre än att skynda mot trikkstationen & plötsligt höra ljudet från det förbannade tåget när man vet att man är liiiite för långt bort från att hinna. det är såååååå jobbigt. att låta den blåa trikken försvinna bort i dimman samtidigt som man gruvar sig för att titta upp mot tavlan där tiden för nästa står. 10 minuter.... Aldrig! jag bestämde mig för att gå hem istället. iskallt men det gick bra ändå. mycket varmare än att stå & vänta..
15 min & sen var jag framme på coletts. glatt förvånad över hur nära jag & killarna faktiskt bor varandra.
in från en frostig kall natt, till en varm & mysig lägenhet. ja! ni hörde rätt. vi har fått våra element idag & äntligen kan jag sova utan att frysa ihjäl. SKÖNT
så nu har jag just monterat ihop mitt kära element! det tog ca 20 min för att förstå hur jag skulle gå till väga men tillslut fann jag den sjukt uppenbara lösningen & nu är det varmt. man lär sig något nytt varje dag!


bra skit

idag har vi spelat min playlist hela dagen. samtidigt som vi kutat runt i lägenheten och städat. vi har haft möte om hur vi beter oss och om hur vi borde och ska försöka bete oss. vi har tagit tag i papper som legat för länge. vi har planerat fester och pratat om framtidsplaner. vi har tänt ljus och haft mysigt.

nu ska jag ta min laptop, krypa ner i min kalla säng, begrava mig i täcken & äta lite chips. söndgasmysa med mig själv. framför paradise kanske.
imorgon är det ny vecka, nya möjligheter & ny helg att längta till.
grattis på farsdag pappa. du är bäst! 


close-up




streak, tabascoshot & köttmarknad

gårkvällen var KUNG! jag, daniel & jakob drog iväg med tbanan, iväg nånstans som jag inte minns namnet på, festade i ett ruttet hus med engelsktalande & snowboardfolk. utgång på nåt ställe med 16åriga tjejer som slogs & hade för korta kjolar & turkar som var där för att äta upp dom. drack gratis, skrek "starkt" till bartendern, blev full, dansade jävel, älskade livet.
vem sprang naken genom centrum & badade i en fontän?
vems läppar förstördes av en tabascoshot?
vem blev nekad pga dresscode?
vem drack vin ur en kaffemugg från deli?
tack killar, I FUCKING LOVE U


SIMPLE AS THAT

jag har aldrig haft så mycket klädångest i hela mitt liv. ärligt talat. har kutat runt som en idiot & provar ALLT. verkligen ALLT! till & med jackes linnen... när han tillslut drog fram sin svarta stale tshirt så insåg jag att jag var tvungen att lugna mig. min garderob kan väl inte vara så illa att jag blir tvungen att gå runt med stale på magen. nej.
jag ger upp. tar mina svarta skinnbrallor & vita tshirt som aldrig sviker & inser att jag inte kommer bli roligare än så.
kväll ska vi dansa röven av oss
HADEEEEE

vi lever lyxliv

käkar 3rätters på tullinlökka & bokar flygbiljetter hejvillt.
TUR MAN ÄR TÄT!
vi ses i jul skellhell, JAG LÄNGTAR!


dagen med stort F

HEJ! det är fredag! jag tänkte just springa & fixa håret för att sedan löpa iväg mot nilson med hejdade mig när jag insåg att jag inte kommer att hinna blogga något under dagen. och eftersom det är fredag så vill jag inte att det senaste inlägget här i bloggen ska innehålla negativitet.

SÅÅÅ, kom igen nu fredagspepp! jobb hela dan & ikväll blir det mys med bästis. vi håller oss ifrån flaskan ikväll & siktar in oss på middag, film, kino, cafehäng?
blir great
ha en underbar dag kära ni =)

jag tänkte klaga lite

jag är less på blöt snö.
jag är less på att det är grisit hemma.
less på att det inte finns en enda ren tallrik då man kommer hem & ska göra middag.
less på att jag fryser röven av mig i mitt egna hem.
less på att kontot snart är slut & månaden knappt har börjat.
less på dryga norska expiditer.
less på att mina räkningar hamnar fel så att jag hamnar hos kronofogden eller vadfan det nu heter.
less på att min fot aldrig slutar göra ont.


acneskor, theater, jullängtan, vänner

hej kära!
det är sviiinkallt i Oslo nu. jag sover med dubbla täcken & kläder. värden säger att elementen ska fixas. allt är bara en fråga om tid...
det snöar här också. vackra vackra snö. det är så mysigt så jag dör! tror att jag ska börja julpynta snart. & baka lussebullar. hemma i skellefteå så hade det varit för tidigt för att göra sånt. i Oslo är inget för tidigt eller för sent. här kan man göra allt när man vill utan att det är det minsta konstigt. 
ikväll har jag varit på theater med lisa nils & nils vän. impovisationstheater på en liten bar. riktigt soft. & kul att göra något annorlunda! mer av det tack.
nu ska jag fortsätta nöta min playlist som verkligen väger upp till sitt namn "aweesooooome" & dricka upp mitt te som säkert varit beskt i 10 min.


det man inte vet mår man inte dåligt av

min lediga dag resulterade i shopping & ingen är väl förvånad. jag & sandra! sdet har blivit min ledighetsrutin. men det är trevligt & mysigt så varför inte? vi kollade 2handbutiker på lökka & käkade cheeseburgare. vi drog även en vända på karljohan där vi hittade varsin byxklänning från h&m. jag är fortfarande osäker på om jag kommer att använda den alls men den var superfin så jag ska iaf ge den en chans. sandra har påpekat att hon tycker att jag ska övergå mot en lite mer "feminin" klädstil. mera färg, rosa, figurnära, klänning & såntdär. vi får väl se om den saken. jag tar iaf åt mig av hennes ord & ska överväga att kanske fixa några fler till klänningar till garderoben. men mer än så tror jag faktiskt inte att det blir.

ikväll har jag hängt på kulturhuset med trevligt sällskap. druckigt chai, ätit äppelkompott (stavning?), pratat om allt & inget i flera timmar & blivit serverade av kanske världens skönaste servitör.
det har gått upp för mig att jag troligtvis är den minst allmännbildade tjejen i världshistorien. jag vet inget, kan inget, & bryr mig ännu mindre. jag är lite ledsen för det. jag överväger att börja se nyheterna för att hålla lite bättre koll på saker & ting. jag har aldrig sett nyheterna i hela mitt liv. aldrig heller läst norran förutom bebis & födelseagssidorna.
jag har ingen aning om var norges stadsminister heter eller vad euron ligger på just nu. jag har ingen aning om vad det är för skillnad på thaimat & kinamat, jag kan inte säga vart länder ligger i förhållande till varandra (jag hör dig skratta pappa) & jag kan inte påstå att jag är helt säker på om usama bin ladin lever eller inte.
jag är inte dum, bara oitresserad så det sjunger om det. som jag sa, jag funderar på att rycka upp mig & bli lite mera påläst. det rör mig inte ofta att jag inte vet allt, men i vissa sammanhang skulle jag faktiskt vilja kunna svara annat än jaha? mm eller okej.
tack för en bra måndag!
nu är det läggdags

måndag

hej hörni! FRI dag & inga spikade planer än så länge. sandra är påväg hit med sina saker för att flytta in & därefter planerar jag att lura med henne på lite äventyr.
det är svinkallt ute, men solen skiner så det är trots det en fin dag!
HADEE

this is how we do it


erik lyckades fånga en bild från när vi dansade röven av oss på nicole & son. 

guys, youre amazing!





ännu en helg har gått & shit vad bra den har varit! TACK alla härliga människor för att ni är kuuuung! jobb-tjejer-sushi-skellefteåfest-dans-efterfest på bluenote- söndagsmys-birkelunden marknad-pizza-syster

nu ska jag däcka. vi hörs imårrn!

neeeews


peppapeppa

dagen började i kaos med något jag inte ens orkar förklara. allt handlade iaf om ett par jeans iaf. hur mycket problem kan ett par jeans egentligen ställa till med? vi hade ingen aning
sen blev det jobb & träning där vi sjöng högt & nästan dansade på löpbandet. i vanliga fall brukar det vara svett & tårar & "KÄFTEEN" så fort någon försöker säga något. men nä, inte idag! varför? jo, för att det är torsdag & en dag kvar till fredag ! YES   

jag har världens snyggaste skor tror jag




.

ÄLSKA HELA VECKAN

jag älskar alla dagar har jag kommit fram till. det finns ALLTID något positivt vare sig det är tisdag eller fredag.
måndag är bra, känns lite jobbigt på söndagkväll men måndag är ändå bra, början på en ny vecka & känslan av "fan vilken bra helg vi haft" snurrar runt i huvudet hela dagen.
tisdag är också helt okej, då har veckan kommit i rullning & man börjar lätt smida planer för kommande helg samtidigt som man inte har minsta stress över något.
onsdag är ju kanon, känslan att ha klarat av halva veckan & tanken på "BARA TVÅ DAGAR KVAR TILL FREDAG"
torsdag är ju bara att glida igenom, hur jävligt det än känns så är det ändå fredag imårrn & inget slår ju den tanken ? PEPPAPEPPA
fredag då, känslan av att gå till jobbet & skita fullständigt i om det regnar eller om man gör sönder strumbyxorna när man redan är 10 min sen, bara för att det är fredag! ALLT KVITTAR FÖR VI HAR NÅTT MÅLET & ikväll äre feeeeesst
lördag, underbart! att gå till jobbet & må skit men samtidigt kunna skratta åt det när man inser hur jävla skön man var kvällen innan & att det absolut var värt det. vara övertrevlig ,dansa i butiken. tagga upp för lördagkväll som kommer gå till historien eftersom vi kan köra dubbelt så hårt som fredag eftersom en ledig söndag väntar
söndag, inget slår ju söndag!? att vakna upp, må röv, käka bislett kebab, vara ute & gå överallt & ingenstans & inte behöva ha dåligt samvete ifall man skulle vilja sova bort hela dagen...
tänk på det!

HEJ

idag har jag fått mitt efterlängtade personalkort! WIIHOO! vilken maktkänsla alltså
jag har även stött på okända skellefteåbor & älskat att man glatt hälsar på varandra & börjar småprata om allt & inget trots att man knappt kan varandras namn utan endast känner igen varandas ansikten. ENBART för att man är i Oslo.
Jag har sålt skor, stressat, försökt förstå danska, vält torn med lådor över mig själv, varit fruktansvärt trevlig & fått komplimanger för både det ena & det andra.tränat med syster, käkat min numera lite tråkiga tonfiskrätt & sitter nu & peppar inför helgen. jag har nämligen styrt fest idag också. GIRLS ONLY! så himla kul. på lördagkväll smäller det. ett gäng sköna & framförallt snygga tjejer samlas hemma här på coletts för att ha världens bästa kväll. vi ansåg att det var exakt vad vi behövde! en kväll bara med tjejerna, utan en massa killar & krångel & skit. (som det lätt blir ibland & har blivit på senaste)
gå ut & dansa röven av oss & vara heeelt awesome, som bara tjejer ihop kan! ni fattar ju


ibland behöver man en kramdag

syster hade inte längre jobb på schemat och det avgjorde min dag. vi har legat i soffan heeeela dagen. gjort våfflor, kollat på sex and the city, pratat & kramats. vissa dagar behöver man bara få göra sånt, när allting annat känns för jobbigt.
I love you

tallest man on earth

viktor skickade en låt

wutang


sitter & funderar över vad jag ska göra av min morgondag. jag är ledig mot min vilja & har ingen aning om hur jag ska sysselsätta mig. alla jag känner jobbar & det enda vettiga jag kan komma på att göra när man är ensam är att shoppa. & då går det pengar. vilket jag egentligen borde undvika.
killarna går runt i kallingar i vanlig ordning & skrattar åt sig själva och åt varandras skämt som bara dom förstår.
lea ligger & sover.
en helt vanlig kväll i wutang kollektivet
vi hörs imorgon

marknad



standard söndag + helg i bilder

käkat bislett kebab
njutit av solen
strosat runt på birkelunden & betalat dyrt för snygga saker.

vi har även kramat pappa hejdå, något vi INTE gör varje söndag. tack för en mysig helg bästa du!











RSS 2.0