cafe sÖr

häng på cafe sör med lea. druckit gammelmors blandning med honung i mörkret till hög dunk och rökiga män. shyst torsdagshäng. pratat om livet, tagit ikapp, framtidsplaner, människor.
nu ska jag traska isäng. jobb väntar tidigare än tidigast. jag har plötsligt fått någon liten kärlek för att gå till jobbet tidigt på morgonen ( ångrar mig snart ). men faktiskt, hur mysigt är det inte att traska ut i morgondimman och se hur solen börjar smyga sig fram. luften är sådär lagom varm så att det är alldeles perfekt att svepa en mysig kofta runt sig. sen slå sig ner på trikken, gärna över två säten, trycka sig så nära rutan som möjligt och somna till hörlurarna i 15 minuter innan verkligheten hinner ikapp. underbart!

vi lever i världens vackraste stad

jag har fått träffa min kära viviana och ätit glass på saknade akerbrygge, kollat på skatekillar i vanlig ordning och snackat ikapp det vi missat. burgerking till middag på däcket vid hamnen och runtvandring i fina staden. vi har gått omkring där vi inte gått förrut. för att se hur det egentligen ser ut där vi bor. underbart blev vår slutsats! resten av sommaren sitter vi inte inne en kväll, denhär staden måste tas vara på!
nu ska jag sova, är sjukligt trött. det är väl omställningen antar jag. jobb imorgon, wehooo

i ett hav av blommor

såhär ser oslo ut just nu. det är blommor precis överallt, i alla möjliga färger. kärlek och glädje till varandra möter tårar och den djupaste sorg. det är helt fantastiskt att se hur många människor som deltar och bryr sig.

"home is where your mother is"

efter att ha packat, packat upp, packat om och slutligen packat över massa i en annan väska som jag lämnat hemma för att få hit nästa vecka så stod jag där på flygplatsen. vågen visade 27,5 jävla kilo. shiiiiiet tänkte jag och tittade med mitt sötaste ansikte mot mannen bakom disken. jaa, maxvikten är ju 23 kilo och dethär är väldigt mycket övervikt, men vi är snälla idag" TACK!
hit å dit å tillslut steg jag av på bussterminalen. framme. krigade mig hem till olavryes och jag kan säga att jag inte älskade mina 27,5 kilo och min 10 kg bag just då. fyfan. nästa resa blir det att packa smart !!!
väl framme i trapphuset kom olle ner med sina armar som orkar kanske 10 gånger mer än mina och erbjöd sig att hjälpa till. eh, JA? han snörde upp väskan i famnen som om det vore 1,5 kilo och löpte upp för trapporna. komigen?
nu har jag iaf vaknat. vaknat upp i lilla läggan här på lökka. idag hade jag egentligen täkt dra å fixa ett nytt visakort med bild på baksidan men min groteska utväxt stoppar mig. det blir nog en sväng på stan, säga hej till staden och se hur allt är, förbi butiken å kramas å kolla nyheter, och senare ikväll ska jag umgås med mina efterlängtade på sorgenfri.
jag ska även ta mig bort till minnesplatsen hade jag tänkt. lämna en blomma, titta, tänka, försöka förstå. utan framgång såklart.
ha en fin dag kära! nu vet ni iaf att jag lever och har landat.

tiden är kommen

dags för mig att säga " tack för denhär sommaren skellefteå, vi ses vid jul"
det har varit grymt. hela juli har jag spenderat här i lilla staden. lilla staden som gett mig allt och lite till på bara en månad. jag har skrattat och gråtit, umgåts med bästa vänner, familj och andra, nattbadat, varit alldeles för full, vandrat hem hand i hand, ätit glass, cyklat.
nu sitter jag här. mer redo är någonsin att åka tillbaka till stora staden. staden som aldrig velat äta upp mig inifrån. sommaren fortsätter !
så, "tack för denhär sommaren skellefteå, vi ses vid jul"

hur ska jag kunna styra över andras liv när jag knappt klarar av mitt eget

om jag bara kunde, då skulle jag ta med er allihopa. jag har världens bästa tjejer, ingen tvekan om det. ikväll tog vi avsked. "ses om 5 månader"
jag kommer att sakna er !

jag är ingen vidare poet

så jag skippar dedär med att försöka skriva något vackert eller genomtänkt. jag vill bara skicka all kärlek och omtanke till oslo. till staden, till de drabbade och till de anhöriga. det som hänt är fruktansvärt, inget snack om det. att en människa kan orsaka så mycket skada och att det kan finnas så mycket hat i ett och samma hjärta är helt ofattbart.
imorgon sitter jag på planet påväg mot staden där allt detta hände. det kommer troligtvis inte att vara sig likt. det är tyst på gatorna sägs det.
världen är sjuk, och man slutar verkligen aldrig att förvånas.


trästock och min sista helg

det är onsdag, och jag behöver väl inte ens säga vad det innebär. ni börjar lära er vid dethär laget eller hur? onsdag, som fortsätter till torsdag, vidare till fredag som följs av lördag som försvinner in i söndag. söndag som innebär hemresa. alla dagar är fullproppade med kärlek, fest och musik. bättre blir det ju knappast.
nu kickar jag igång semesterns och skellefteås sista sommarhelg. vi sparar inte på något, såklart
hörs

hur man tänker, känner och mår i lilla staden som ibland vill äta upp en inifrån

så sant som hon sa det, min kära vän. ibland, när man skulle göra vad som helst för att vara vart som helst i världen bara man slapp befinna sig i lilla staden. min semestermånad har varit upp & ner, en jävla bergodalbana med skratt och tårar som jag verkligen inte var förberedd på. trodde bara att jag skulle glida in på en räkmacka och skratta tills flyget tog mig tillbaka till oslo igen. men så blev det inte, det är ju trots allt skellefteå så lite drama får man ju räkna med. jag är helnöjd ändå. har haft så förbannat kul.  även dom stunderna här hemma då jag legat i soffan och deppat emellanåt över något eller någon skulle jag inte vilja byta bort just nu. hela smörjan av skit och tankar som för ögonblicket fick mig dum i huvudet gick trots allt till det goda tillsut.  jag har jag lyckats med det jag behövde lyckas med. för min egen skull. nu lämnar jag resten till livet, ödet och allt annat som har någon slags makt över hur tiden utvisar saker och ting.

det är måndag. 1 vecka kvar to go och jag längtar så jävla mycket tillbaka till kära oslo. samtidigt som jag får ångest över att dra ifrån just nu. "lite för tidigt" tänker jag ibland, men ändrar mig snabbt till att det kanske istället är "lite för sent". drar sen slutsattsen, det är som det är, kanske är det lagom.
nu ska jag laga mat, dra ut till stugan, ta på mig en flece, tjocksockar och be mamma göra en inbakt fläta. spela lite krocket med syster och trängas i mamma å pappas dubbelsäng framför en film. gå till hästhagen och gosa, springa barfota på grusvägen och sova på vinden. vara barn ett litet tag, det är inte ofta man hinner det.
hör av er och styr upp min vecka, tiden springer iväg!


gör om gör rätt

livet är alldeles för kort för att gå runt och grubbla, må dåligt och tänka OM, VAD, VARFÖR när man ändå inte får några svar. jag har dragit mitt strå till stacken så att säga.  
gårkvällen var trevligt, asball, konstig, onykter. tjejförfest grill och cykel till olles. betala dubbelt inträde för att jag tydligen tror att jag är stenrik, HÄNG, försök till efterfest för att sen bli utelåsta, ha 36 missade samtal från samma person, käka sjukliga mängder mat på frasses i ren ilska, bråka med gamla tanter som inte kan bete sig och tala om för dom vilka dåliga mammor dom är, bråka med anddra idioter som inte kan bete sig eftersom dom troligtvis hatar sitt liv ( förstår varför ), taxi till närmaste sovplats som även den visar sig sakna tillhörande nyckel, hit å dit för att tillsut lyckas komma fram till en dörr som faktiskt öppnade sig.
idag har jag å ellan hängt på stan. ätit på waynes, skänkt pengar till fattiga barn, shoppat på systemet mot vår vilja och ikväll kör vi igen. all in, så klart

jag vill dansa tills jag dör

mollys och allstar slår ihop och kör skellefteås första sommaronsdag och alla mina flickvänner tackar nej.
är dagen kommen, dagen då jag kastar all min stolthet i soptunnan och går ut själv???? känns tveksamt må jag säga men vill man dansa så vill man, ikke sant?


regnet öser ner i lilla stan

vaknade upp i stugan. i "mitt och lisas" rum i stugan som mamma så himla mysigt inrett. sådär fint gammaldags med spetsgardiner, järnsängar och tapeter som man skulle kunna tro var 100 år gamla.
vid våra sängbord står varsin liten blombukett som mamma plockat kvällen innan för att vi skulle ha något fint att vakna upp till. jag har världens bästa mamma. och pappa, även om han sällan står för sånnadär överdrivet gulliga gester.
pappa fick en ny frisyr och sen drog vi och åt räkmacka i stackrönnan. la familia. lite loppis och sen hemfärd. jag och lisa fortsatte dagen på myrorna där vi fyndade lite småtjaffs och sen vidare till kupis lagomt till spöregnet.
väl hemma blev det dusch, koffta och soffan. finns det något mysigare än att bara ligga i ett tyst rum och lysstna på regnet?
amanda och emma gjorde mig sällskap ikväll och nu är det läggdags. onsdag imårn och vi vet ju alla vad det innebär !


dessa jävla levis

hittade ett par till shorts i mammas gamla "kasta"påse på vinden. när min kära mor var ung kunde hennes vikt mätas med en 14åring och då förstår ni kanske att domhär shortsen sitter en smula tight. jag kan inte andas bokstavligt talat. sista knappen är en fight utan dess like. men så slog det mig, linas tips i vintras när jag var inne på carlings och köpte ett par jeans som var lite väl tighta. BLÖT DOM! wohoo. så det gjorde jag. tog på mig dom och gick in i duschen. så nu sitter jag här i genomblöta shorts och väntar på att dom ska mjukna. RÅVÄRT

oslo

där stora problem känns små. ta mig till qadis och deras svettiga källare där man skiter i allt och alla.
slippa tänka på vänner som bråkar och personer som krossar ens hjärtan av att bara finnas.

nu ska jag krypa ner under mitt sommartäcke. sådär lagomt tjockt att det blir varken för varmt eller för kallt. vakna upp, planera min dag, min vecka och sist men inte minst, ha kul. sådär kul som jag förtjänar att ha på mitt livs hittills längsta uppehåll från storstan

livet e gött och ska nånting sabba det så får det tammefan vara något större


även sommaren suger ibland

skitsnack. drama. idioter. känslor
jag räknar med förbättring skellefteå, annars är det jag som bokar första bästa plan hem, och ja du hörde, HEM

håll i er skellefteå


imorgon får vi besök !

1 önskan

förut skulle jag svarat att jag skulle vilja flyga, sjunga som beyonce eller kunna trolla.
om jag fick en önskan, precis just nu så skulle det vara att kunna styra över mina känslor. hur skönt skulle det inte vara att kunna bestämma sig för att må bra när man mår piss eller att trolla bort känslor för någon som ändå bara får en att grubbla sig dum i huvudet och känna sig illa till mods. 
.
det är måndag. start på en ny vecka. fullproppad såklart. börjar med emma carlsson hela dagen, tjejmiddag och häng.
 

skellefteå

dagarna gick och helt plötsligt hade stadsfesten sprungit förbi i den sjukaste farten. jag har hunnit träffa ALLA och kramats med ALLA. jag trivs så förbannat bra just nu och har aldrig älskat skellefteå såhär någonsin. saknade saknade människor. 4 dagar av festande nonstop, förfester på storgatan i vanlig ordning, världens bästa tjejer, skratt och tårar, mängder av alkohol, polisbesök, långa nätter, sena efterfester, osloDANS, megafonentältet.......
TACK skellefteå. dethär gjorde vi bra
sommaren fortsätter !

RSS 2.0