en vecka i en liten lägenhet med tre lås, alla olika tallrikar och en orange skinnfotölj

det är lördag, sista dagen här i storstan innan jag åker tillbaka mot sverige, norge, oslo. imorgon kommer vi inte att hinna med mycket alls innan vi drar ut till flygplatsen så den dagen räknar jag inte.
så vad gör man sista dagen i new york? jag känner mig rätt nöjd med vad jag hunnit hittills. jag har sett allt jag ville se och massa mer, och shoppat maaasssa fina grejer. ungefär det var väl mitt mål med resan. så idag ska jag ta det lungt, dra ut på smågatorna och kolla in någon liten seconhandbutik, sitta på ett fik, äta middag, sova.
jag har haft en grym vecka, i en grym stad och jag garanterar att det inte var mitt sista besök här.
vi hörs imorgon, hemifrån från oslo.

det går bra nu

tänkte bara säga att jag har hittat min efterlängtade skinnväst, ett par blå levis och den perfekta svarta hatten
YES!

vuxna skickar också sms

lars: vart är fan äru?
pappa: i the big apple
lars: kuk!
när kommer du hem?
pappa: aldrig
lars: jo snälla
pappa: är du ensam?
lars: ja, jag har åkt på en släng av magbakterie
pappa: ursch
it sucks to be u

staden som aldrig sover

undrar varför ingen är inne på facebook. ser sedan på klockan och förstår varför. 05.40. har fortfarande inte riktigt fått koll på dygnsrythmen och glömmer hela tiden bort att vi lever med en tidsskillnad på ca 6 timmar.
hursom, HEJ FRÅN STORSTAN! tänkte bara tala om att jag lever och har det bra!
vi shoppar, ser massa saker, åker taxi, äter, MÅR, och chockeras gång på gång över hur fruktansvärt stort allting är.. denhär stan måste verkligen upplevas för att förstå. häftigt!
nu ska jag sova för att stiga upp tidigt och åka iväg ensam på urban outfitters. det enda sättet för mig att kunna gå runt därinne i lugn och ro utan att behöva tänka på min stressade och inte fullt lika shoppingkåta familj som hänger vid utgången och väntar.
hoppas allt e bra där hemma
LOVE

leaving for new york

efter en crazy night i flen är vi nu redo för våran sista natt i stockholm innan flyget tar oss till usa.
om man kunde man dö av pepp så skulle jag börja oroa mig vid dethär laget.
håll i er nu, för här ska det shoppas, levas och ses
WOHOOOOO

nedräkning

tisdag.
jag jobbar det som överaskande visar sig bli min sista dag på jobb innan påskferie. tack till mina grymma tjejer som ställer upp och räddar mitt liv, min dag och min skalle från att totalt kollapsa av stress!
imorgon är det alltså onsdag och min sista dag i oslo innan jag påbörjar resan till new york. det är min sista dag med tjejerna på 2 månader och förmodligen den sista gången i hela mitt liv som jag sätter min fot i wutangkollektivet. glädje, pepp, depp, tråkigt, ledsamt, nytt. blandade känslor alltså
hursomhellst. vi har såklart en plan om att göra det till världens bästa dag, kväll, onsdag tillsammans. dagen blir väl för min del mest städ, packning å fix men kvällen blir grym. sofienbergsparken. vi samlar ihop massa goa människor och köper engångsgrillar, käk, öl. MUSIK & filtar, SOL
bara solen håller i sig för annars blir det ju totalt pannkaka av allt
jag och stina har iaf precis städat badrummet och jag säger då det. vårt kollektiv sulle inte klara några hygientest precis.. fyyy fader så äckligt. men nu är det fint. vi är så flinka. bara mitt lilla rum kvar imorgon och sen kan jag lämna med gott samvete.
ha en fin onsdag allihopa! vi hörs från sthlm =)

allt det roliga försvann när bilden inte visar att det står "miss service" på min krona. men nu vet ni ju. HA HA.

shoppingtips i newyork är mer än välkommna

ÖS PÅ BARA

flyttkaos och resepepp

idag var det sommar igen. människor vandrar runt med shorts å barbent och jag tycker som tidigare att det är lite overkill. MEN, det är ju bara jag. jeansen å tunna jackor stannar på mig ett tag till innan jag drar fram min hud
fast nu pratar jag ju bara oslo. på söndag är det inte helt omöjligt att det blir shorts och linne. new york visar nämligen 18 grader i skuggan. är det inte underbart? jo visst är det de.
jag är så peppad så jag dör. 2 dagar och sen är det onsdag. låt tiden flyga
.
mitt rum på colletts ekar. mitt rum på lökka är kaos. imorgon flyttas det allra sista och lökka blir mitt hem på onsdagkväll. jag är stressad och önskar att någon annan skulle kunna fixa all denhär driten åt mig. men man kan ju inte bara glida. med fördelar kommer nackdelar. tur att det är värt det.
idag har jag även tecknat mitt livs första försäkring.
sovgott

ett ord, alkohol

söndag.
lördagen blev tjejförfest vin skellefteå inflyttningsfest dans nicole och en jävla massa drit.
idag vaknade jag upp med sminket kvar. man känner sig lika äcklig varje gång.
drack lite vatten, gjorde slut på min ostepop påse och drog in mot stan. marknad och glass i solen. lisa och daniel
jag handlar massa frukt å grönsaker på en utländsk liten affär och tar 17 tillbaks till lägenheten som idag kändes som det drygaste stället på jorden. dålig stämning och inget bakisdamp. man kan ha det bättre
ikväll har vi flyttat lite grejer till lökka. imårrnbitti åker jag dit och fixar lite till. newyork om 3 dagar och stressen blandar sig hejvilt med glädje längtan och panik.

"varför ska man ha en ny familj när man redan har en bra familj?"

sandra solding har talat igen. det kommer så mycket från dedär skåningens mun ska ni veta. korkade saker, sjukt roliga saker, raktpå-saker, opassande saker och som nu, smarta saker.
jakob sa också idag "det har varit ett bra halvår"
jag måste ju säga att det känns lite sorgligt. lägenheten som jag vissa stunder hatar så mycket att jag gråter känns nu inte alls så illa. de är ju trots allt den som gjort att vi hållt oss tillsammans och haft det vi haft.
jag har plockat ner min bildvägg, packat en resväska, en flyttlåda och börjat sortera bort all onödig skit som jag inte ska ha med i flytten. pratet går kring städning, annonsera bort möbler, deposition, datum. det är nära nu. på söndag går hela lasset. sängen, spegeln, klädhängaren, garderober, kläder kläder kläder skor skor skor. på måndag sover jag tätt intill tjejerna, sista dagarna tillsammans.
men nu är nu. det är torsdagkväll och jag har haft min första lugna ensamma kväll på evigheter. hade nästan glömt bort hur skönt det kan vara att bara vara själv. imorgon är det fredag. vi styr upp världens mysigaste parkhäng med grill, musik och vänner. klart vi gör

high five in the air

hemm från stan. en ledig dag i solen och jag har bockat av tre saker på min to do lista. jag har även såklart hunnit vandra omkring i affärer. jag höll mig rätt bra framtills jag fiskade upp amanda och vi tog steget över tröskeln till weekday. med mig hem har jag nu världens snyggaste orange-roströda shorts, kort tshirt med panter, senapsgula sockar och världens bästa oversizeskjorta i vitt å svart. så jävla snygga saker att jag är nära på att göra ett shoppinginlägg å visa er grejerna. menar, det har ju inte hänt på ett tag å då förstår ni ju hur nöjd jag är. några slantar fattigare men några snäpp lyckligare och snyggare. bra deal

det är fanimig sommar

folk går runt i shorts å tshirt, skippar jacka helt och hållet och glassmaskinerna går nog varma på varenda ställe i här i stan. oslo är så fint nu, jag dör. håller dehär vädret i sig så kan jag presentera mig själv som världens gladaste hädanefter.
något mindre bra är att vi haft inbrott i butiken. (igen). denhär gången var det lite läskigare eftersom det skedde under arbetstid och medans enbart jag och jenny jobbade. någon har tydligen smygit sig förbi mig i butiken och bak på lagret, tagit jennys iphone och massa kontanter och sen dragit ut. äckligt som fan.
iaf. veckan är full med jobb som vanligt. förutom onsdag då jag är ledig och ska börja förbereda inför flytten. nästa vecka lämnar jag colletts för lökka. känner en slags hatkärlek inför det. hatar att skiljas från tjejerna - älskar lökka.
nu ska jag sova.
snakkes

lätt som en plätt va

idag skippade vi träning och lånade istället killarnas brädor för att styra upp årets första skatelektion. vi hittade en lite gömd gata som var någorlunda plan och så körde vi oss svettiga. det behövdes såklart inte så mycket eftersom vi är totalt nybörjare men ändå. askul och assvårt! blir garanterat fler gånger.

"såhär vill jag alltid ha det"

hej hörni. jag amanda och stina har just sett film. nu sitter alla vid varsin dator. kollar gårdagens bilder och skrattar, pratar, påpekar.
igår drog vi på konsert. jag och amanda på noah and the whale. över förväntan och asbra! vi löper till bussen som tar oss hem till colletts där det sedan styrs någon ovanlig form av tidig efterfest som slutar lyckligt från 8 håll.
bakismorgon och bakisenergi. alla som upplevt det vet ju hur sjukt det kan bli.
jag pratade med mamma tidigare ikväll. sa till henne att kolla min blogg sen men undrar egentligen varför nu. det gjorde det väldigt mycket svårare för mig när jag nu skulle välja vilka bilder som skulle publiceras. urvalet var många och 4 kommer upp. i litet format. då kan ni ju räkna ut resten själva. inget för vuxna, och inget för barn. egentligen bara för sånnadär mellanmänniskor. unga vuxna med barnasinnet kvar, dvs vi. vi  som är nog gamla för att palla med det "öppna" men också nog unga för att fatta att det omogna är jävulskt roligt. hur som hellst, vi hade en grym kväll, natt och morgon. "bästa hittills" säger amanda
det blev söndagshäng i solen på akerbrygge. världens finaste akerbrygge. självklart parkerade vi vid stenväggen ovanför alla killar med bädor under fötterna. mcdonalds, glass och sol. vidare på hylljakt och marknad där jag fyndar en fet brun skinnjacka för 50 spänn. ramlar förbi ännu en park där vi pausar för chips och prat. vi var egentligen påväg hem men tvingades sitta ner ett litet tag till bara för att känslan av att missa lite av en sån grym kändes såååå fel. det märks verkligen att våren är här nu. folk kommer fram på ett helt annat sätt än på vintern. då vistas folk utomhus för att ta sig mellan olika ställen, skyndar sig för att slippa frysa och tittar ner i marken för att inte få snön i ögonen. nu är folk ute för att dom vill det, för att njuta av livet och ta vara på allt bra med dagen. folk är glada. och för övrigt, alla ni som undrat var alla snygga killar befinner sig, OSLO säger jag. det är helt sjukt. idag har varannan kille framkallat ett "shit" och det är väl kanske inte vardag överallt antar jag.
efter att ha droppat av lisa på osterhausgate så gick jag och stina sakta hem bara för att fånga varenda minut.
vår, nuet, snart sommar, bästa vänner.
"såhär vill jag alltid ha det".
hade gärna gett er lite av denhär fina dagen i bilder men kameran var inte så aktiv idag. ni får nöja er med lite gårkväll & morgon. våra fina norskar och deras barnsliga humor som vi faktiskt faller för

tjejmys å ostepop

grillat kött blev nudlar efter att killarna lämnat återbud pga jobb. nåja! det kommer fler kvällar å som man brukar säga, den som väntar på nå gott =)
vi styr myskväll här hemma på collets istället. ostepop, cola, choklad å film är ju inte fyskam det heller.

bikbok och middag i sol

alla mina planer ändrades ju såklart när jag får reda på att bikbok har 50% på hela butiken. jag och min vän amanda gick lös. ännu ett par jeansshorts, ett skärp, någon överdel, trosor och ett par jeans kändes plötsligt inte det minsta onödigt. jag hittade även en driiitfin bikini som det är möjligt att jag måste ha.
köpstoppet skriker i mitt öra och gör sig påmint.. två veckor ska jag väl klara av?
sen så mötte jag upp sis. vi köpte sallad och satte oss iparken. blåsigt men soligt. parkhäng borde ske oftare. jag längtar såååå till sommar.
sovgott kära ni, imorgon är det fredag och då är alla glada!
och där har ni en bild för att fylla upp tomrummet här i bloggen. det är jag med dubbelhakan och min syster som inte alls tycker att det är kul att vara ute å gå

ledig dag i solen

vaknar upp av mig själv 08.13, tvingar mig att somna om igen eftersom det inte på något sätt är okej att vakna så tidigt frivilligt när man är ledig. fattar inte dedär. jobbar jag så kan jag vara HELT död när väckaren ringer 10.00 men är jag ledig så kan jag tydligen vakna hur tidigt som hellst. skönt om det vore tvärtom.
nu ska jag göra mig klar för att dra ut och ta vara på dagen. jag har skrivit upp massa ärenden på mobilen som jag borde göra men känner jag mig själv rätt så kommer jag spendera större delen av dagen i provhyttar.
jag önskar att jag vore en såndär person som skulle kunna gå ensam på ett fik utan att känna paniken över att alla tror att jag är världens mest ensamma människa eller rastlösheten över av att vara tvungen att konversera med en kaka...
idag önskar jag att linda vore här. då hade vi gått på stan som vanligt och haft världens bästa dag i solen.

dietveckan börjar bra

amanda menar att det är okej att äta chokladbollar om man åt sallad till lunch och stina packar handlingskorgen full med nudlar..
& justja, regel nummer 1- använd aldrig dietvecka som en anledning för att skippa något roligt

onsdagsbabbel

hej!
veckan har rullat på och det är redan onsdag. imorgon är jag ledig och sen är det bara fredag kvar. helt otroligt hur fort tiden går när man lever. det har varit lite dåligt väder dom senaste dagarna här i Oslo. det gillar vi inte. speciellt inte när det är extra mulet och kallt på morgonen så att stina luras att ta vinterjackan vilket resulterar i groteska svettattacker under senare del av dagen. dock så verkar det som att det är påväg att vända nu och bli fint igen för idag sken solen kl 18.00 när jag bestämde mig att dissa bussen och gå hem från jobbet. vore väl dumt annars?
om vi ska lita på prognoserna så kommer även helgen att bli solig & hur firar vi inte det på ett bättre sätt än med årets första grillning?! WOHOO! jakobs ide, sjukt bra må jag säga. high five kompis!
annars då, jag tänkte slänga in något negativt också så att ni inte tror att jag är problemlös. jag är superstressad över en jävla massa saker. som t.ex. flytta ut, flytta in, flyttstäda, pengar, brev som jag inte förstår något av, fixa möbler, boka tider, fixa intyg. ja. en jävla massa alltså. HATAR att vara stressad. finns inget värre. dock så vet jag egentligen inte om det är stress ens. för jag tar det med sjukt mycket ro allting och uttrycket " det lööööser sig" med en extra långsam betoning på lööööser sig" (som får det att låta ännu mera obrytt) är något jag använder ofta. nåja.
imorgon ska jag ta tag i lite saker men först, SÖMN
<3

"tack för igår, det var crazy"

kan det stå i ett sms en söndagförmiddag.
gårkvällen skulle börja hos cabo, fortsätta på excellent och avslutas här hemma men som så många andra gånger gick inte planen i verket. dörrklockan började ringa och helt prötsligt så hade vi lyckats med det som absolut inte fick hända. det blev fest på collets. igen. denna gång hela kvällen och grannarna var nöjda som vanligt. tydligen gillar dom inte att dom kan höra björn rosenströmstexter i detalj kl 3 på natten?
hångelhörnan blev invigd, några dansade till las ketchup song, någon ristar in konstiga ord på kylskåpet, någon drar på efterfest utan byxor, några tjaffsar utan mening, några krossar glas, några hatar mens mer än någonsin och piteå påpekar att vi har ett väldigt "öppet" kollektiv.
tack piteå, tack norskar, tack colletts. we did it again

VÄLKOMMEN HELG

direkt efter jobbet tog jag trikken till brugata där världens bästa stod och brynde lök. systerhäng. vi hade klurat hela dagen på vad vi skulle göra för käk och kom tillslut överens om lasagne. asgott. mat, prat och så var kvällen över. när en slutar sent från jobbet och en ska upp tidigare än det borde vara lov så har man inte så många timmar att spela på. men det är bra ändå. vi är glada för det lilla
trikken hem till dalsbergstien. löptur fram till porten pga att jag var jagad av minst 100 personer. kanske inte. men det är iaf så det känns. jag är rädd hela tiden. det enda som behövs är lite mörker och världens livligaste fantasi och vips så är jag den mest utsatta personen i världen. sådär rädd att man snurrar istället för att gå frammåt för att hela tiden ha uppsikt om någon är i närheten. varenda person är såklart en mördare eller våldtäktsman och man blir lika lättad varje gång man inser att det i själva verket bara var en gammal dam med en hund. eller att detdär läskiga ljudet som hördes som fotsteg faktiskt bara var vinden.
nog med rädsla. menar, jag går ju med nyckeln mellan knogarna.
.
det har varit en trött dag idag på jobbet. en såndär dag när man ser på varann att håret inte ser ut sådär med mening. en såndär dag när hooden inte bärs pga att det blev en bra match utan enbart för att det var det enda som inte kändis jobbigt att ha på sig. en dag när ingen har något annat än converse på fötterna.
imorgon är det fredag. ida & linnea kommer på besök och jag jobbar min sista dag innan ledig helg!
wohooooo

RSS 2.0