.

idag har jag haft väääääääärldens största idiot till kund. FUCK "kunden har alltid rätt" säger jag bara. hon fick dom orden och det bemötande hon förtjänade. " jag kommer aldrig mera tillbaka hit" NÄ, TACK GUD FÖR DET.
en väldigt rödrosig och upprörd emma ramlade alltså in i läggan kring halv 8. träningen glömde jag helt bort i min ilska. tryckte en äggmacka och en apelsin och tog sedan med mig brudarna ut för prommis för att lugna ner mig.
imårrn är det tisdag. jag vill shoppa och hatar att jag alltid börjar sent och därför har tid att göra det. MÅSTE stå emot. sen är det jobb till 19, personalmöte till 21.
tack för mig
jag längtar tills helg. då kommer daddy

ny vecka, låt den gå fort!

vaknar 9 av sms från jojje. "du börjar 12". det är inte första gången jag glömmer kolla när jag börjar nästa dag och johanna får skicka info. hon tycker att jag borde skaffa en almanacka. kanske vore en bra ide?
nu är jag iaf klar. ska bara styra upp någon form av outfit och sen ge mig ut på isbanan som nu täcker hela oslo stad. livsfarligt!

play it dirty


söndagsfunderingar

har öppnat mitt hjärta och gjort det som kändes rätt.
suktar efter kläder på modekungen med Amme
saknar mamma och pappa
städat lägenheten
slut pengar på mobilen igen
vill resa

det händer saker hela tiden

som mamma säger. jag har saker att göra och fullt upp hela tiden. knappt så jag hinner med själv. ännu en helg har gått och jag har hunnit med två festkvällar, jobb och söndagsmys. hunnit bli kär i en dj, några skejtare, druckigt öl hos jenny, sushi, dansa skiten ur alla på stekigt 18ställe där man behövde betala för att sitta vid ett bord, ramlat mig gulblå och hatat iskalla halkiga gator.
idag låg vi i sängen och såg film hela förmiddagen fram tills att lisa påminde oss om hur fint väder det var ute. kallt men soligt. så vi krigade oss ut och iväg till birkelunden. jag och lindis fyndade fräsch levis jeansjacka och sammet anorak. vi prövade plagg och fotade i brist på spegel. vi handlade dyr mjölk, ost, chips och sen tillbaks till colletts för käk.
nu blir det ännu mera film, scones i vanlig ordning och världens lugnaste kväll.
igår var det den 29 januari. mammas födelsedag!
grattis världens finaste!


fredagspepp


ikväll dansar vi stina välkommen!

ikea skratt och tårar

började morgonen på skattetaten med en nervös svensk och en överdrivet taggad guide.
skaffar skattekort på olovligt vis, fortsätter färden mot syster och vidare till ikea. jag har aldrig någonsin haft så roligt på ikea. aldrig heller sett lisa skratta så mycket som när någon random i leopardpäls skulle utöva en märklig gångstil på "tasjälv-lagret"
det har varit en såndär dag när precis allt är ASKUL och man dör av skratt till verkligen ALLT.
för stina har det inte bara varit roligt. hon har haft en minst sagt påfrestande dag med systrarna andersson som visat sidor som kanske varit lite väl extrema med tanke på att stina redan hade så mycket annat att tänka på. som tex att akta sig för cyklister på gatan och försöka förstå norskan. vi handlar mat på kiwi och stina är helnöjd när vi lämnar butiken. "JAG FATTA VA HON SA" jag och lisa tittar på varandra och dör för kanske 100 gången idag. gumman, expiditen var svensk......
vi avslutar denna underbara torsdag med pizzabak a la EXTRA ALLT

idag är en bra dag

stina anländer och börjar med att städa badrummet. arbetsskada säger hon. mamma skickar nödvändigheter och kärlek från sverige. linda bakar scones. det slås på en film som det ryktas om att man kan se hur många gånger som hellst.
jag har världens finaste tjejer samlade och jag känner mig sååå bortskämd.


mitt i all skit

imorgon kommer stina för att stanna. det gör mig så glad! 
jag ska sova fort så det blir morgon å jag får kramas med min fina tjej


solen sken idag men trots det så kändes det mulet

det känns som att nån plockat ut hela mig ur min kropp och stoppat in en tung grå klump som inte har någonting positivt med sig. helt knäckt, ledsen, ångestfylld. allt på grund av en jävla strömräkning.
alla mina sparade norska åt helvette. & för mig som kanske är världens sämsta sparare genom tiderna så känns det sjukt tungt. tillbaks från början

sendå. lägenhetskaoset överhuvudtaget. disk överallt. kaos överallt. hur svårt är det att diska efter sig? & hur svårt är det att förstå att man inte kan lämna mat i kastrullen när det är fler som ska använda den?
jag är trött.

jobbiga kunder. halkiga gator. vidrigt jobbiga band på elixia
slut mjölk. slut gomorgen musli.


snacka om käftsmäll

brev från havslund. jag var beredd på en strömräkning. & det kan jag lova att vi fick.
sum att betale: 20 293 nok
hur summan kan vara så vidrigt hög har jag ingen aning om. men jag antar att det bara är att laxa fram
hejdå sparade pengar, hej pasta, hej skitdag


det luktar förändring på colletts



oslo har aldrig varit bättre

gårdagen var KUNG! amanda grinar när jag erkänner att jag faktiskt inte är peppad på fest. hon anser att duschen var helt i onödan och plattningen av håret totaaaalt värdelös. jag skriker i ansiktet på henne och påpekar att hon är en bortskämd snorunge och går som den bra vännen jag är till badrummet för att styra upp mig själv. jag kan vara med minst svårövertalade människan i hela världen. vi ger varandra ett löfte om att hon ska göra kvällen till nåt helt sjukt bra och om inte så kommer jag personligen att döda henne.
vi drar ut. festar med skellefteå göteborg och en stekig norsk. vi dansar RÖV och killarna lurar hela festen att dom är ett band. vi går ut, dricker öl och åker taxi.
aweesome som min mamma brukar säga

idag var jag som vanligt piggast i kollektivet. vi drog igång med storstädning tills moppen gick av på mitten. sen åt vi mat, kollade skidor på tv och betraktade anna persons groteska låg.
vi kelade i soffan och drog sen iväg på tjejbakishäng hos lina. MAT, kebab, chips, godis, glass, ja, vi åt oss till koma. kollade satc och vandrade hem i mysiga oslo.
sovgott


vi är så jävla bra










peppa om peppa upp, gör om gör rätt

vi kör ikväll igen


jag är inte sjuk, jag är partysvensk


igår var det fest. det både syns och känns. inte minst på lägenheten. allt ser ut som skit. riktigt äckligt faktiskt. tur att det bara är en dag kvar till söndag, dvs städdag!
idag vaknade vi upp och alla tänkte väl ungefär samma sak. vad, hur, vart. vad hände igår och hur hamnade vi här?
jag gick den lilla lördagsrundan i lägenheten. dvs, rundtur i alla rum för att se vilka som var hemma och vilka som sov vart. allt var upp & ner, som väntat.
vi hittar bilder från gårdagen där någon ligger däckad och kramar en gitarr, får höra historier som vi själva berättat under kvällen som inte haft någon sanning eller grund i alls. vi gick inte ut.

lördagmorgon och efter en timmes konversation på google translate så bestämde vi oss för att styra upp våra liv. vi började med scones, fortsatte med sänghäng, 2handshopping på lökka och avslutade med BRAKmiddag. kycklingfile å klyftisar och jag njuter av varende tugga. nu då? ska dom tre tjejerna som somnade innan utgång ge sig ut på äventyr ikväll igen? osäkert. amanda spelar "nu dansar vi till dansmusik" & jag måste medge att det är svårt att vara otaggad då.
linda mår röv. jag står mittemellan.
annars då. tjejerna har agerat mattanter i två dagar i rad, fått böter på trikken och köpt madrasser.
livet e fiiiint


nu saknar jag bara våren

2 gånger idag har expiditer sagt till mig "ÅH, en svensk! vad trevligt!"
hallååååå, vilket oslo lever NI i? oslo ÄR svenskt. svennar överallt. varannan människa typ. men klart jag håller med, visstfan är det trevligt med svenskar. vi är ju så himla bra !
igår var jag med tjejerna på ikea. vi fyndade såklart. den som letar han finner så att säga. kudde 9 kr, handduk 2 kr. dock norska, så tjejerna tyckte såklart att det var lite dyrt ändå..
jag har ätit pasta och makrill två dagar i rad och jag vill bara spy, jag har tränat och upptäckt att jag har världens sämsta pepp på mig själv, köpt en väska på bianco, bokat håkan i mars och vant mig vid att tjejerna bor här. det känns som att dom alltid gjort det.
nu ska jag sova
först koka ägg kanske.
imorgon blir det jobb. sen så ska vi göra något som jag väntat på så länge att jag snart inte bryr mig längre. vi ska hämta en tvättmaskin!!! WEHOO

veckans tips. har du en bh som skaver när du befinner dig mitt i stan? TA AV DEN
sov gott kära ni

fint




tar med tjejerna på birkelunden och käkar bislett kebab

igår var det fest i wutang kollektivet. djupa diskusioner, kärleksförklaringar, vin, dans
tjejerna är här & det märks!
vi drog ut och dansade på roxy, fick världens fulaste stämpel och blev 100 norska fattigare. ca 120 svenska som jag hade sagt för att dom nyblivna jenterna skulle förstå.
efterfest i vanlig ordning. golvhäng, te.
idag vaknade vi upp. piggare än väntat och började dagen med birkelunden. vidare mot bislett kebab, hem för att se lite sex and the city, storstädning i läggan och vips så hade tjejerna fått genomgång på hur söndagarna i oslo brukar se ut.
allt är kung, jag är glad och imorgon är det måndag.
tjejerna ska ut och söka jobb, skaffa skattekort, åka trikk och vara precis lika vilsna som jag och lea var första dagen i storstan på egen hand.
sovgott kära
livet e king nu

i love you man




vuxenpoäng, IGEN

idag har jag köpt mitt livs första kökspryl. ( det vi köpt till lägenheten räknas inte eftersom det var fula, gemensamma saker som vi enbart köpte pga att vi inte klarade oss utan dom. )
jag menar alltså att jag köpt en kökspryl till mig själv, som jag kom på helt själv att jag ville ha och som jag köpte utan att jag alls behövde den just nu. en rosa liten skål. perfekt för röror som guacamole och fetaoströra tänker jag. wiiieho
torsdagkväll. sista dagen innan fredag, lördag och söndag. underbara helg.
imorgon så ryktas det om någon slags tillställning hos emelie. inflyttningsfest kan man också kalla det. lördag kommer jag att sälja skor och invänta tjejerna som anländer kring 3. igår fick jag ett mejl med ca 1000 frågor om hur dom skulle bära sig åt för att hitta rätt och vad dom skulle ha med sig. verkar som att någon har tänkt vara välförberedd?
lördagkväll slutar nog också i någon slags tillställning. party i wutangkollektivet för vanlighetens skull. jag tänkte mig att tjejerna skulle få kasta sig in i oslolivet direkt, utan någon mjukstart med myskväll eller rundtur i city.
nu ska jag laga lunch till imorgon. jag tänker mig kycklingfile, wookgrönsaker och sweetchilisås. DYRT men gott. tur man är täääääät

HEJ LEDIGA DAG

3 dagar sedan sisst jag skrev. måste skärpa mig. vad ska annars pappa underhålla sig med på jobbet?
jag sitter och äter frulle. mysli ( som förövrigt är det mest korkade ordet någonsin ) muslei? myslie? museli? musli?
i den har jag en fet apelsin och till det en äggmacka med kaviar.
jag har ordnat upp mig själv och ska bara snöra på mig lite kläder och sen ut för att ta vara på dagen. jag är nämligen FRI idag. fri från jobb och alla måsten. men, tro inte att jag ligger på latsidan för det. jag ska bland annat till ambassaden för att hämta ut mitt nya pass som jag egentligen är 3 månader för sen med. som tur var fanns det kvar så jag slipper betala 1300 nok för att fixa ett nytt igen. typiskt mig att skjuta på saker. egentligen vore det bättre om dom hade kastat passet så att jag hade lärt mig något. nu fortsätter jag ju bara att inbilla mig att allting ALLTID löser sig.

sen så ska jag besöka oslo bodyart. tat lungt mamma. det blir inga hål eller märken just idag, ska bara kika.
& sen, sen är det självklart det dagliga intaget av shopping som återstår. ögonshopping är det jag är inställd på idag. ska besöka grunerlökka för lite 2hand också.
ikväll blir det sushikväll hos lisa med lina och emelie. vi ska ge oss på att göra hemmalagat denhär gången. spännande!
det blir en bra torsdag =)
PUSS

systrar och våfflor, röda läppar och världens svettigaste källare

gårkvällen var riktigt bra. jag började med att totalsåga min naturliga syster när hon kom hit och drog på 10 gånger så mycket smink som hon hade när hon anlände. aaaaaasfräsh blev hon såklart.
vi hade lite förfest med grabbarna här hemma tills dom lämnade oss för en annan fest. vi stannade kvar här i läggan, satte oss i soffan och lät roxette spränga högtalarna. vi sjöng oss hesa, drack champagne och pratade om allt som bara två systrar kan prata om. 
utgång på qadiz där vi dansade oss blöta i en trång källare och vips så var kvällen slut.
vaknade upp hemma hos syster och har sen haft bakishäng med lisa, daniel & vickan. vi gjorde våfflor och njöt av att det ännu en gång var söndag och att vi inte hade någon tid att passa. 

nu är jag hemma på colletts. vi har just haft storstädning så nu luktar det såpa överallt. (L)
alle ligger över toan och jag hoppas innerligt att det är pga av sprit och inte magsjuka. morgondagen lär väl ge svar på det antar jag.
nu ska jag sova i min renbäddade säng. imårrn äre jobb och början på en helt fantastisk vecka. tjejerna kommer. vi får även besök av ett gäng killar. finns det hjärterum finns det stjärterum menade alexander.
sov gott  


jag har en såndär bra känsla inom mig

lisa ringer "ÄR DU KLAR?"
jag tittar mig själv i spegeln och tänker nej, det är jag inte. tänker igen. orkar jag? nej. så jag skippar att duscha, skippar att sminka om mig och går den enkla vägen som jag gjort 9 av 10 gånger i Oslo. 
hårspray, svart ögonskugga ( det blir aldrig för mycket ), puder, KLAR.
snart kommer min kära hälft. vi kör sushi som inledning, musik som uppladdning och resten får visa sig.
LETS GO THEEEN


jag blir inte less

HEJ KÄRA! idag är jag ledig, imorgon med. love it!
sovmorgon, frulle och sen stan med lea. vi har gått runt och fyndat och jag tog äntligen beslutet om att köpa hem min pälsjacka från mq. nu hänger den här brevid mig på en stol och bara är snygg. jag är helnöjd


en helt vanlig kväll

ikväll blev det reseplanering och sushi hos johanna! yehoo
jag äääääär så peppad. blir helt yr av att tänka på alla saker jag har att se framemot kommande år alltså.
nu är jag hemma. killarna är igång igen här inne och jag börjar oroa mig över att grannarna snart ska slå i taket.
just nu pratar dom öppet om förhållande, otrohet, tjejer, kärlek, sex.. plötsligt säger erik " det är som om vi vore fulla"
det börjar gå över styr så jag tror jag går och lägger mig. först ska jag laga lunchlåda. bättre sent än aldrig


jag kommer på mig själv med att sitta och le på trikken

underbart!

idag krigade jag mig upp kl 05.30. skrattade inom mig när jag tittade på klockan. är det ett skämt? nejdå. bara förberedning inför salget. odagen fortsatte och blev till en väldigt konstig, dramatiskt och rolig sådan. ögonshopping och sen träning med syster.
nu har jag just slickat min tallrik ren från världens godaste lax med pesto. tillbehören brukar växla mellan ägg, morötter eller pasta men idag  var det brist på allt så jag tillsatte wookgrönsakerna som jag lagt längst bak i frysen för att jag helst ville glömma bort att dom fanns. jag hatar wookgrönsaker. förutom när mamma lagar nån grej där dom ingår.
jacke är tillbaks & killarna börjar bete sig som vanligt. dvs, bråka, slåss, skrika, skratta, fula sig, vara nakna, följa varandra vart dom än går osv... det är som att dom inte fungerar om inte hela truppen är samlad?
vi har iaf haft ett allvarligt snack här hemma om hur vi ska ha det framöver med familjemedlemmar och plasering. dvs, jag pratar och dom lyssnar på 50%, tar in 10% och bryr sig om 5%.
det slutade iaf med att jag fick klartecken på att tre skellefteåtjejer är godkända och välkommna är flytta in här hos oss.
amanda lundmark
linda selin
stina lundqvist

mitt liv känns plötsligt för bra för att vara sant. sådär bra att man nyper sig själv i armen för att förstå om det verkligen händer på riktigt? det gör det!
såå, första lasten kommer den 14, andra i månadsslutet någon gång.
I CANT WAIT

någonstans måste man börja


jag fick en spargris i julklapp av syster. nu har jag tömt min plånka och svenska + norska blev ca 200 kr närmare min resa i höst. wihoooo

love it

om ca 2 veckor
kommer vi behöva ett större kylskåp
kommer jag vara astrött på jobbet för att någon peppar upp för fest en tisdag
kommer någon att prata killar med mig
kommer man nästan ALLTID behöva duscha i kallvatten
kommer det vara ännu mer svart hår i avloppet
kommer någon att vilja gå i 2handbutiker med mig
kommer lägenheten att bli stökig ännu snabbare
kommer någon att fatta hur jag tänker


söndagshäng

idag har jag och lisa varit på maknad, prutat på antika ting och pratat franska längst gatorna. vi har myst hemma i soffan, ätit tacopaj och kollat SATC. jag kan se avsnitten tusen gånger om utan att bli less och skrattar lika hysteriskt varje gång samantha bara är såååå samantha. love it
imorgon är det måndag och jobb. har ingen aning vilken tid jag börjar så jag får helt enkelt stiga upp, göra mig klar och förbereda mig för det tidigaste och hålla alla tummar för att det stämmer. 
nu ska jag ta världens längsta dusch och sen försöka sova bort min onda mage. den verkar inte vilja ge sig i första taget..

 

ingen tvingar er att läsa men här har ni mitt 2010 utan detaljer!


sitter här dagen efter. inte det minsta bakis. inte det minsta någonting faktiskt. har inte sug efter fet mat eller ångest över gårdagen. bara massa tankar. tankar över året som varit, och över hur det kommande kommer att bli.
2010.. försöker tänka tillbaka och minnas vad som egentligen har hänt. året började i hemavan, jag minns det som igår. kärlek och tårar, förfrysta fötter, bråk och festande på en nivå som egentligen inte borde tillåtas. vintern fortsatte, jag blev 19 som inte betydde någonting alls. och sjukt ospännande ålder när bus är tillåtet och man fortfarande inte får gå på systemet. när 92orna kom in på station och längtan om att komma bort blev som besatt.
våren kom och ja som amanda skriver, vi hängde endel i Umeå, jagade killar som stack ut från skellefteås. umeå open, extreem. vi drog även iväg till Hemavan och hade några grymma dagar av fest och kärlek.
trotts att jag var kvar i trötta skellefteå så var denhär tiden underbar.
jag, mamma och pappa flög iväg till gran canaria och fångade sol och hade en jättemysig vecka. jag kramade syster hejdå för att ännu en gång låta henne försvinna ut i världen på äventyr. En gammal kille dök upp och jag blev kär, för andra gången i mitt liv på riktigt. fick sedan mitt hjärta krossat och hade en jobbig period ett tag. jag umgicks mycket med caroline och emma. broarna runt där samtalsämnerna i stort sett var bal och student och om hur sjuuuk vår längtan var. det slog bara till,snön smälte och vips så var det en månad kvar. gullhår var på topp. allt handlade om pepp och planering om hur vårt livs bästa vecka skulle bli vårt livs bästa. vi bokade en resa till Grekland, världens största partyö som resebolaget beskrev det. två veckor i paradiset fyllda med fest, killar, sol, vänner, konflikter, uppvaknanden.
vi kom hem och gled direkt in i studentveckan som blev somväntat världens bästa. balen med adam i min drömklänning. studenten som jag lätt kan beskriva som den bästa dagen jag varit med om. bästa vänner, glädjen, frihetskänslan.
sommaren var här och jag satt mot min vilja på icatorget. hadde en helt fantastisk sommar och jag och syster kilade stadigt. stadsfesten, peace & love,trästock. vi smidde planer för hösten och när september månad kom vinkade jag och lea av på skellefteå busshållsplats. med taggade än någinsin.
jag la frisör på hyllan och började jobba i skobutik. skaffade massa nya vänner genom jobbet och bekanta. dejtade norrmän, hängde på fik, gick på söndagsmaknad, shoppade, drack min första kaffe, festade hela nätterna, blev äldre, älskade livet.
igår skålade vi in det nya året på akebrygge med tusentals människor. helt nykter och utan mina närmsta, men det gjorde inget just då. för jag visste att jag gjort det bra. och att jag skulle göra det så jävla mycket bättre hädanefter. 2011 välkommnar jag med öppna armar. redan nu vet jag att året kommer att bli nåt helt fantastiskt.
mina tjejer flyttar in och därefter ser jag bara glädje. det spelar ingenroll vad somhänder bara ni är här hos mig. Oslo går från underbart till något jag inte ens kan namnet på. jag har massa saker planerade under 2011 men tänkte att jag tar det eftersom. snart får ni väl huvudvärk. bra jobbat till er som krigat er ner ändå hit iaf,
2011, nu kör vi =)


byxdress och två smirnoff ice


påväg till Anna och Salah för middag och trevligt sällskap

RSS 2.0